Att göra i svenska fjällen

Att semestra i fjällen går utmärkt både under vintern och sommaren. Det finns aktiviteter för alla årstider och även bra boende. Fjällen förknippas kanske mest med vintersemester och skidor, och visst finns det mängder att göra under den årstiden. Luften är ren och skön i fjällen och tycker du om att åka skidor är vintertid att föredra.

Det finns mängder med olika fjällorter med olika höga välskötta skidbackar, aktiviteter av alla dessa slag som passar både vuxna och barn. Skidskolor för både barn och vuxna nybörjare finns på flera platser. På kvällarna anordnas ibland After Ski, med god mat och underhållning. Andra vinteraktiviteter kan vara skidåkning på längden i olika långa spår genom trevliga omgivningar. Köra snöskoter på redan uppkörda leder är också omtyckt att göra på vintern. Det finns cirka 100 mil av trevliga skoterleder i svenska fjällen. Om du kan köra kan du hyra en egen skoter och ta dig själv på mysiga turer. Är du ingen van körare kan du boka en guide som är med dig på din färd.

Andra årstider

Att fjällvandra är också ett trevligt nöje och det kan du göra under alla årstider. Kanske du kan få ut mer ut av din vandring under de varmare årstiderna. Tider du inte behöver ha så mycket kläder på dig, när du kan lyssna till vacker fågelsång och känna den friska vinden i ditt hår. Det finns flera mysiga vandringsleder på många orter i fjällen. Du kan vandra ensam, med din familj, eller vänner. Längs med vandringslederna finns fjällstugor och fjällstationer där du kan stanna och äta din matsäck. Det finns även en del serviceställen som toaletter och där du kan tvätta av dig, och vissa vandringsleder har ställen att övernatta i.

Varför inte ta en cykeltur i fjällen? Här finns också trevliga cykelleder där du från cykel får uppleva en härlig och frisk miljö i den rena fjällvärlden. Du kan välja mellan enkla och tuffare leder.