Mat i svenska fjällen

Det finns många trevliga och mysiga restauranger som du kan inta dina måltider på i fjällen. Maträtter från när och fjärran finns att inta och utsikten från restaurangerna kan vara milsvida över Sveriges underbara fjällvärld. Ett trevligt nöjesliv och olika uppträdanden brukar restaurangerna också erbjuda. Även mysiga pubar kan du besöka under din vistelse i fjällen. Topprestauranger där du kan få underbara kulinariska upplevelser är inte heller ovanliga i svenska fjällen. Besök gärna även de flera trevliga mathantverkare som håller till i närheten. Där kan du se hur man stoppar korv, bakar bröd och besök gärna ett privatägt mejeri för att uppleva hur dessa varor tillverkas. Här kommer några exempel på restauranger som är värda ett besök.

Bräjks Matbar i Björnrike

Denna restaurang hittar du vid Björnrikes underbara cruisningbackar, här serveras närproducerad och ekologisk mat som är tillagad med mycket känslor och nya smakkombinationer. Du kan även besöka denna restaurang på dagtid om du endast vill ha kaffe och något gott hembakat till.

Lofsdalens Skybar

På denna restaurang finner du den lagringsplats för whiskyfat som ligger högst upp i Sverige. Tillsammans med Mackmyra erbjuds de som både är intresserade av skidåkning och whisky en härlig upplevelse. Att över tusen meter över havet kunna smaka på ett glas whisky eller till och med köpa dig ett eget fat är aldrig fel. Givetvis kan du även äta lunch här och bara se på den underbara utsikten över fjällen.

Björk i Hemavan

Besöker du denna restaurang bjuds du på riktigt god mat som är tillagad på lokala råvaror. Under vintersäsongen kan du äta lunch under alla dagar, och middag kan du äta här under vissa dagar. Till sina menyer hittar kockarna inspiration från naturen utanför, och från hela världen, allt för att kunna skapa goda, internationella rätter. Under sommaren är restaurangen öppen för fika och lunch, och på lördagar serveras middag. Det går även att reservera restaurangen för konferenser.