Olika boenden i svenska fjällen

Det finns flera olika sätt att bo på när du besöker fjällen, och här får du lite förslag:

Hotell och pensionat

I fjällen finns det mängder med trevliga och mysiga hotell och även pensionat. De brukar vara trevligt belägna i den vackra fjällvärlden och miljön är vacker oavsett årstider. Dessa hotell och pensionat finns i olika bekvämligheter. Besök gärna olika hemsidor över boenden dit du tänkt åka så lär du hitta den standarden du vill ha. På dessa boende brukar det erbjudas trevliga och intressanta aktiviteter som du kan delta i.

Lägenheter, rum och B&B

Även andra boenden finns, som lägenheter, rum och Bed and Breakfast finns i olika standarder om du tänkt dig en vistelse i fjällen. Här finns det också flera valmöjligheter som standard och i avkopplande miljöer. Har du tur finns det en öppen spis på ditt rum som du kan elda i under kalla kvällar.

Stugbyar och fjällstugor

Varför inte boka en stuga i en trevlig stugby eller fjällby? Dessa brukar ligga vid trevliga fjälleder som du kan vandra på. Dessa byar har olika bekvämligheter och här kan du sköta dig fritt, men det finns även tillgång till både service och aktivitet.

Camping

Ett semesterboende som är populärt i alla åldrar är camping. De brukar också bjuda på vacker utsikt över fjällsamhället. Bra service för matlagning, dusch och aktiviteter brukar dessa campingplatser bjuda på, och även en butik där du kan handla det mesta.

Vandrarhem

Vill du bo billigt men ändå bra, kan du välja att bo på ett vandrarhem. Där kan du bo bara för en natt eller för en längre period. Dessa vandrarhem brukar vara privatägda och de flesta lägger ner hela sin själ för att göra det så hemtrevligt det går. Vissa ägare bakar allt bröd själva, både mat- och kaffebröd. Har du tur kanske de även lagar viss mat själva.